2012. január 29., vasárnap

Görög saláta recept

Pénteken még görög salátát is csináltunk köretként, most ennek a receptjét szeretném megosztani Veletek. Most is az akkor elkészített adag hozzávalóinak mennyiségeit írom le, de ez változtatható a személyek számától és ízléstől függően is.

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 6 db paradicsom
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 1 db fetasajt (250 g)
  • 1 nagyobb üveg olívabogyó (lehet töltött is, ízléstől függ)
  • 6 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet oregánó
Először megmosom, megpucolom és apróra kockázom a zöldségeket, majd egy nagy tálba teszem őket. Az olívabogyót lecsöpögtetem, a sajtot felkockázom, majd ezeket is a tálba teszem. Ezután egy pohárba elkészítem az öntetet: kimérem a balzsamecetet, az olívaolajat, majd hozzájuk keverem az oregánót is. Az egészet a nagy tálba öntöm, majd hűtőbe teszem legalább pár órára, de nem árt neki a pihentetés az ízek összeérése érdekében.

Ti szeretitek a görög salátát? Van jól bevált saláta receptetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése