2012. július 2., hétfő

Egy címvédés margójára

Végig tudtam. Biztos voltam benne, hogy meglesz... és sikerült. Spanyolország játékosai ismét Európa trónján! Óriási volt. Egy nagyon jól megszervezett, összerakott, összeszokott csapat eredménye ez és nem mellesleg Del Bosque zsenialitásáé. Imádom ezt az embert, nála jobbat el sem tudnék képzelni a válogatott élére (és a Realnál nem kellett többé...).



A spanyolok játékát rengetegen támadták az EB ideje alatt. A negatív vélemények elsősorban a nem túl izgalmas és látványos, szép játékra, valamint a csatárnélküliségre irányultak. Én úgy gondolom, hogy a labdarúgás már közel sem az, mint régen, az eredményesség a szép játék fölé emelkedett sok esetben... azaz az eredményesség az első, aztán jöhet a közönség kiszolgálása. Ha végiggondolom az EB-n a spanyolok meccseit, rá kell jönnöm, hogy ez valami hatalmas dolog. Olyan szinten elaltattuk az ellenfeleinket, hogy a döntő esélyesei majdhogynem az olaszok lettek (egyébként itt megjegyezném, hogy nincs veszélyesebb egy, a siker közelségét megérző olasz válogatottnál)... aztán eljött július elseje, a döntő napja és jóformán nagyobb megerőltetés nélkül egy "négyes kolbásszal" küldtük haza az olaszokat. És egyetlen egy gólt kaptunk az egész torna során.



A címvédés mellett más szempontból is rendkívüli, rendhagyó volt ez a döntő. Sosem nyert még háromszor egymás után tornát egy válogatott sem és Fernando Torresen (aki nem mellesleg az EB aranycipőse lett!) kívül nincs még egy olyan focista, aki két döntőn is gólt szerzett. A spanyol-olasz örökmérlegen is sikerült javítani, ugyanis eddig a spanyolok még egyszer sem tudták legyőzni az olaszokat tétmeccsen. És azt sem szabad kifelejteni, hogy ez volt az EB döntők történelmének legnagyobb különbségű győzelme.



Nem volt szó motiválatlanságról (miért is lett volna?), Real-Barca ellenségeskedésről. Mindenki, aki egy kicsit is kivette a részét a sikerből, dicséret illet, a világ legjobb érzése lehet, amikor meglesz a sok munka, odaadás és áldozat eredménye. Ezt támasztja alá az a pillanat, amikor Casillas ismét a magasba emelte az Európa-bajnokoknak járó trófeát. Nagyon megható pillanat.






És hogy hogyan jutottak el idáig? A spanyol válogatott mérkőzései a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon:

Csoportmeccsek
2012. június 10. Spanyolország-Olaszország 1-1
2012. június 14. Spanyolország-Írország 4-0
2012. június 18. Horvátország-Spanyolország 0-1
Negyeddöntő
2012. június 23. Spanyolország-Franciaország 2-0
Elődöntő
2012. június 27. Portugália-Spanyolország 0-0 (tizenegyesekkel Spanyolország jutott tovább)
Döntő
2012. július 1. Spanyolország-Olaszország 4-0



2008, 2010, 2012... folytatás 2014-ben!! VIVA ESPANA!


A képek forrása: weheartit.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése